Consult si control psihiatric

Consult si control psihiatric

Consult și control psihiatric specializat și personalizat pentru fiecare persoană în parte se poate face într-o atmosfera confortabila, într-un spatiu în care pacientul se va găsi in siguranță.

În cadrul unui consult psihiatric se poate stabili un diagnostic și dacă este cazul se va prescrie un tratament pentru afecțiunea pentru care pacientul a fost diagnosticat.

Diagnosticul orientează în primul rand tratamentul, dar ajută și la un prognostic asupra evoluției viitoare a pacientului.

Cabinetul de psihiatrie dr. Enătescu Virgil funcţionează atât în regim privat, cât şi prin contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş (CJAST).

Pentru consultaţiile efectuate prin Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş sunt necesare următoarele acte:

  • copie după cartea de identitate / buletin;
  • dovada calităţii de asigurat (cupon recent de pensie, handicap, sau adeverinţă de la locul de muncă);
  • bilet de trimitere eliberat de medicul de familie.

Serviciile cabinetului dr. Enătescu Virgil:

EXAMEN PSIHIATRIC PENTRU:

  • Adopție copil
  • Alte evaluari psihiatrice-psihologice
  • Consiliere psihiatrică, psihologică

PSIHOTERAPIE SI TEHNICI DE RELAXARE:

Psihiatrie interventionala

În colaborare cu SOOMA OY din Finlanda

Procedura non-invaziva

Echipa terapeutică instruită direct de SOOMA OY

STIMULARE ELECTRICĂ TRANSCRANIANĂ PENTRU TRATAREA DEPRESIEI MAJORE:

Metoda de tratament:

Tratamentul depresiei prin stimulare electrică transcraniană se efectuează prin aplicarea de curent de slabă intensitate utilizând doi electrozi amplasați la nivelul scalpului. Acest curent modulează activitatea din cortexul prefrontal dorsolateral al emisferei cerebrale stângi (CPFDL).

La pacienții cu depresie majoră, CPFDL este aria corticală în care funcția creierului este cunoscută a fi modificată (vezi referința 2). Scopul tratamentului depresiei cu dispozitivul Sooma este de a crește activitatea neuronală de la nivelul CPFDL stâng și, în consecință, tratarea simptomelor depresiei majore. Electrozii sunt inserați în pungi din burete de unică folosință îmbibați cu soluție salină. Casca de cap Sooma este utilizată pentru a amplasa corect electrozii la nivelul scalpului și pentru a asigura un contact optim al electrozilor cu acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.